Congres Gemengde stad: nieuwe businesscase
2 oktober 2018 Van der Valk Hotel Utrecht

In discussie met o.a. Dorine Cleton over ‘Gemengde stad, nieuwe businesscase’

In discussie met o.a. Dorine Cleton over ‘Gemengde stad, nieuwe businesscase’

 

Menging van wonen, werken en bedrijvigheid op bestaande bedrijventerreinen en binnenstedelijke gebieden, biedt nieuwe verdienkansen. Er ontstaat nieuwe levendigheid door.

Tot nog toe was bedrijvigheid geïsoleerd op bedrijventerreinen, veelal vanwege herrie, stank, vuil. Om die zelfde reden verdween ook bestaande werkgelegenheid uit oudere woongebieden. Een nieuwe visie is om de destijds gekozen functiescheiding te veranderen in een verantwoorde functiemix.

Ervaren sprekers uit de praktijk nemen u mee in hun zoektocht en vondsten om van monofunctionele bedrijventerreinen levendige stadsdelen te maken en te voorkomen dat industriële activiteiten worden verdrongen door de druk op de woningmarkt.

Met een discussie onder leiding van de middagvoorzitter. Yvonne Ramdin-Trip, Project manager Stadsontwikkeling gemeente Rotterdam bezig met de ontwikkeling van toekomstbestendige bedrijventerreinen in Rotterdam, Maarten de Gruyter, Directeur Boelens de Gruyter, een vastgoedonderneming gespecialiseerd in binnenstedelijke en complexe ontwikkelingen met posities onder meer in de Utrechtse Merwedekanaalzone en specialist proactief ruimtelijk ontwikkelen en Dorine Cleton, Directeur Cleton&Com.