Value Engineering

Value Engineering: meer met minder

Value Engineering is een zoektocht naar creatieve mogelijkheden. Een methode om meer te bereiken met dezelfde middelen, of hetzelfde met een lagere investering.

Value Engineering gaat ervan uit dat iemand die wil zitten, niet op zoek is naar een stoel, maar naar een mogelijkheid om te zitten. Met andere woorden: het gaat om de functie, niet om het object. Een stoel is een mogelijkheid om die functie te vervullen, maar er zijn veel alternatieven. Value engineering zoekt ze allemaal en inventariseert hun eigenschappen.

Die inventarisatie brengt de verschillen aan het licht. Zo zal het ene alternatief goedkoper zijn dan het andere, maar biedt een ander meer mogelijkheden tegen een geringe meerprijs. Meerprijs inventarisatie is ook het delen van kennis, scherp krijgen van critiria en multidisciplinaire mogelijkheden zoeken.

Iedere situatie heeft beperkende factoren: ruimte, veiligheid, gezondheid, enzovoorts. En hoe complexer de situatie, hoe meer beperkingen. Daarom is value engineering in complexe situaties een onmisbare methode voor het vinden van de beste oplossing, want value engineering weegt ieder criterium.

Dus heeft u een complexe situatie? Denk dan aan value engineering. Heeft u een bijzonder complexe situatie? Denk er dan niet aan, maar doe het. Of, nog beter, laat ons het voor u doen, wij hebben de ervaring en ‘the scars to prove it’.

Bij ons is value engineering een overzichtelijk proces. Binnen drie tot vijf dagen heeft u de uitslag: een overzicht van alle mogelijkheden, de meerwaarde die u ermee creëert en de kosten die u ermee bespaart.